Interview met Nick Voorbach

nick-voorbach

Verkeersboetes; we vinden ze allemaal vervelend! Voor dit interview hebben we verkeersboeteheld Nick Voorbach een aantal vragen voor mogen leggen. Nick zet zich al meer dan tien jaar in om de Nederlandse burger van onterechte (verkeers)boetes af te helpen. En met succes! Als oprichter van http://verkeersboete.nl is hij al in vele media verschenen en daar mogen wij ons vanaf heden bij aansluiten.

Wij vroegen hem naar het verhaal achter verkeersboetes.nl, het aanvechten van boetes in de praktijk en zijn nieuwe online kanaal Tegengas. Het volledige interview leest u hier!

 

Van alle soorten boetes die er zijn; welke vindt u het interessantst om aan te vechten?

“De zaken waarin een agent of een BOA van de gemeente onjuist uitleg geeft aan de wet. Simpel gezegd: een agent zegt dat iets niet mag, terwijl het wél mag. Of de zaken waarin het verhaal van een agent lijnrecht tegenover dat van een cliënt staat. Om dan de rechter mee te krijgen is geen gemakkelijke klus. Ik geef ook veel tips over bezwaar maken tegen verkeersboetes en parkeerboetes.”

 

Wat kunt u vertellen over het verdienmodel achter het aanvechten van boetes?

“Wij werken op basis van no cure, no pay. Als we een zaak verliezen brengen we geen kosten in rekening. Als we een zaak winnen, betaalt de overheid onze kosten. Per saldo betaalt de cliënt dus niets. We proberen alleen zaken voor te brengen waarbij de kans op succes hoog is.”

 

Welke zaken binnen verkeerswetgeving vragen dringend om verbetering volgens u?

“Mag dat ook iets van de toekomst zijn? Men is voornemens de zogenoemde ‘appelgrens’ te verhogen. Dat heeft niets met een stuk fruit te maken, maar met de vraag wanneer je in hoger beroep kunt gaan. Je kunt straks niet meer aankloppen bij het Hof voor boetes onder de €110,00. Een slechte zaak, want het Hof is de belangrijkste instantie en de burger heeft in mijn optiek het recht zijn zaak voor te leggen aan een gespecialiseerde instantie.”

“Een boete voor rood licht kun je overigens nog wél aanvechten in hoger beroep. Net zoals andere boetes boven de € 110.00.”

 

Wat vinden rechters en officieren van justitie van uw bedrijf?

“Die zijn allemaal laaiend enthousiast.”

 

Komen er wel eens zaken voorbij waarbij de rechter een uitspraak doet die naar uw mening onder gerechtelijke dwaling thuishoort?

“Zeker. Rechters zijn mensen en maken dus fouten, net als jij en ik. Op de meeste zittingen van verkeersboete.nl worden veel zaken behandeld. Dan zitten er altijd zaken tussen waarbij ik denk ‘oef’, niet heel sterk. Zo nu en dan – niet vaak, gelukkig is de kwaliteit van rechtspraak in Nederland redelijk tot goed – vliegt een rechter écht uit bocht. Dat zeg ik dan ook: “U maakt nu een fout”. Ik kan één voorbeeld geven wat me nu te binnen schiet en dat was van een cliënt die met een GPS kon aantonen niet te hard te hebben gereden. De rechter geloofde de agent echter, die de snelheid had afgelezen van zijn snelheidsmeter. Onbegrijpelijk, ik heb toen de boete uit mijn eigen zak betaald.”

 

Op YouTube bent u Tegengas begonnen. Wat zijn de plannen met Tegengas?

“Goede gesprekken voeren over de achtergrond van mensen, recht en onrecht, ondernemen: alles gaat aan bod komen. Ben je al abonnee?”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2020-2021 © actueelnieuws.org

logo

Tip de redactie!

Actueelnieuws.org werkt graag met jou samen aan mooie interviews en prikkelende artikelen. Heb je een tip of idee? Meld deze dan bij onze redactie.