Interview met Annemarie van Gaal

Annemarie van Gaal. Een frisse afwisseling op de laatste publicaties. Een ontzettend sterke onderneemster, investeerder, auteur en televisiepersoonlijkheid. Deze inspirerende vrouw , geboren in 1962 te Helmond, is het allemaal. Ze heeft veel van de wereld gezien, maar ook veel van zichzelf laten zien aan die wereld. Van Amsterdam tot aan Moskou; zij is er geweest, heeft er gewerkt of gewoond.

Wij mochten haar enkele vragen voorleggen en spraken met haar over haar loopbaan, haar huidige blik op het ondernemen en meer actuele zaken. In deze publicatie nemen we jullie mee naar een stukje Annemarie van Gaal.

 

Voor de lezers die u nog niet zo goed kennen. Zou u een korte samenvatting kunnen geven over uw loopbaan en huidige activiteiten?

 

In een notendop: Ik ben op mijn 26e in 1989 vertrokken naar Moskou om daar uiteindelijk een eigen mediabedrijf te beginnen. Dat mediabedrijf, genaamd ‘Independent Media’ is uiteindelijk het grootste mediabedrijf van Rusland geworden met een viertal kranten, twintig tijdschriften en vakbladen en vakbeurzen. In 2000 heb ik mijn bedrijf verkocht en ben ik teruggegaan naar Nederland waar ik weer ondernemer ben geworden in combinatie met investeringen, televisieoptredens en commissariaten en in combinatie met het schrijven van columns en boeken over geldzaken.  

Waar liggen, denkt u, de kansen voor de ondernemers op dit moment?


De getroffen ondernemers hebben door de coronacrisis geleerd om creatief te zijn. Een crisis is niet erg: Knokken geeft kracht Laat je niet door een flinke tegenslag uit het veld slaan. Ik heb (achteraf gezien) het meeste geleerd van een crisis of van de jaren van tegenslag. Je komt sterker uit iedere crisis tevoorschijn, dus zie er niet tegenop, maar verwelkom een crisis. Sla je armen eromheen en overleef. Tegenslag leert je hoeveel je waard bent en het bereid je voor op het succes dat komen gaat. 

 

Heeft u vertrouwen in een herstellende economie voor de komende jaren?


Jazeker, dat komt helemaal goed en we hebben en passant geleerd om online te vergaderen wat in de toekomst veel tijd en geld gaat opleveren. We hoeven niet meer voor ieder wissewasje de auto of een vliegtuig te pakken. We staan bij wijze van spreken, 1-0 voor en daardoor krijgt de economie sowieso een enorme boost de komende jaren. 

 

Waar kan het nieuwe kabinet volgens u het beste wat extra aandacht aan besteden om dit herstel te bevorderen?


Ik zou zeggen; bemoei je er vooral niet mee. Leg de getroffen ondernemers (zoals de horeca en evenementenbranche) geen strobreed in de weg en help ze waar je kunt door bijvoorbeeld snel vergunningen te geven voor extra terrasvergunningen of evenementen. 

En zorg bij de volgende crisis dat je de cruciale ministerposten laat bemannen door de beste mensen. 

Beïnvloedt dit uw kijk op het zakenkabinet? Hoe kijkt u hier tegenaan?


We moeten de beste mensen in het kabinet hebben. Het is een fout om altijd maar iedere minister of staatsecretaris te benoemen uit je partij. Er zijn in ons land maar 2% van de inwoners lid van een politieke partij, dus dat is volgens mij een veel te kleine vijver om in te vissen…

 

Wat is uw mening betreft de opkomst van de crypto valuta in dit verhaal?


Tsja, met de enorme hoeveelheden crimineel geld dat er in de wereld omgaat, zullen crypto valuta altijd bestaansrecht hebben. Ik heb wel eens wat gekocht, gewoon om te kijken hoe het werkt met het aanmaken van zo’n wallet enzo, maar ik vind het veel te speculatief om er meer geld in te investeren. 

Heeft u nog een boodschap voor de lezers van dit interview?

 

Ja en wel: ‘Kampioenen worden niet op de universiteit gemaakt’. Dit vind ik de mooiste uitspraak van Muhammad Ali: ‘Champions are not made in the gym’. Ik heb daar altijd veel kracht uit geput. De beste professionals of ondernemers worden niet gemaakt op de universiteit of sportschool. Echt talent moet gevoed worden door lef, doorzettingsvermogen en creativiteit; zaken die je niet leert op een opleiding. Wat ik zoveel mogelijk wil doorgeven is dat je nooit moet denken dat je minder of slechter bent omdat een ander een hogere opleiding heeft afgemaakt of meer praatjes heeft. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2020-2021 © actueelnieuws.org

logo

Tip de redactie!

Actueelnieuws.org werkt graag met jou samen aan mooie interviews en prikkelende artikelen. Heb je een tip of idee? Meld deze dan bij onze redactie.