Column ondernemer Iza Zuidema

Uitbesteden in tijden van Coronings.. Nait soezen moar broezen!

Een uitspraak die hier in het mooie Groningen heel vaak gedaan wordt. Het nakomen ervan.. Dat kan stukken beter! Want laten we eerlijk zijn. Welke ondernemer is er momenteel niet het meest met zichzelf bezig? Een logische reactie, waar tegelijkertijd logica totaal buiten kijf staat. Er kan geen enkele ondernemer zonder de input van een ander bedrijf. Dus moeten we ons eigenlijk niet véél meer bezighouden met het laten voortbestaan van de bedrijven om ons heen?

Een discussie die we naar mijn mening altijd kunnen blijven voeren. Ik denk dat mijn opinie hierop wel duidelijk is. Sinds Mr. Corona onze bedrijfsplannen in de greep heeft heb ik dan ook niet lang na hoeven denken over de te nemen stappen binnen mijn eigen bureau. Vele klanten die bij mij komen voor marketingadvies, sterke teksten en originele content zijn startende ondernemers of bedrijven die even totaal vastlopen in de bedrijfsresultaten vanwege de nieuwste maatregelen tegen Corona. Begrijpelijk dus dat er geen tonnen aan budget ligt te wachten om in te zetten aan uitbesteding van bepaalde taken. Wat mij betreft bleef er dan ook slechts één correcte oplossing over; het verlagen van mijn eigen uurloon. Ontelbaar vaak kreeg ik toen de vraag: “Maar red jij dat zelf dan nog wel als jonge ondernemer?”

Goede vraag natuurlijk.. En als we heel eerlijk zijn maak ik het mijzelf daar vanzelfsprekend niet makkelijker mee. Echter liegen de resultaten er niet om. Meerdere klanten hebben ervoor gekozen om toch samen de strijd aan te gaan en met een nieuwe insteek te proberen alsnog voldoende inkomsten te genereren. Gelukkig met dusdanig goede uitpak dat deze bedrijven nu, een half jaar later, nog steeds het hoofd boven water kunnen houden. En dat is waar ik het voor doe. Conclusie: Niet één bedrijf dat nog staat, maar vijf bedrijven! En dat lijkt misschien weinig, maar als wij als ondernemer allemaal vijf bedrijven kunnen redden.. Dan zijn we toch een heel eind! Het zijn tijden van geven en nemen waar wij allen onze verantwoordelijkheid in zouden moeten oppakken.

 

#SamenSterk​#MonddoukjeVeurEnGoan

~ Iza Zuidema – IZ Marketingadvies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2020-2021 © actueelnieuws.org

logo

Tip de redactie!

Actueelnieuws.org werkt graag met jou samen aan mooie interviews en prikkelende artikelen. Heb je een tip of idee? Meld deze dan bij onze redactie.