Column Iza Zuidema

In het ondernemerschap zijn er twee fouten die je je niet kunt veroorloven; niet volledig ergens voor gaan én niet beginnen. Het eerste overtreft naar mijn mening absoluut het tweede. Half werk is iets waar zowel jij als jouw klant niet gemotiveerd door zal raken. En toch is de angst om vol in het ondernemerschap te duiken een steeds groter wordende, donkere wolk boven Nederland. Begrijpelijk na alles wat er in 2020 gebeurd is? Natuurlijk! Laten we ons in Nederland tegenhouden door de kans op regen? Echt niet! 

Eén nieuw jaar, 365 nieuwe kansen. En dat is ook echt hoe ik tegen 2021 aankijk. Iedere dag mag ik iets leren van mijn klanten en vice versa. Dit zorgt niet alleen voor zelfontplooiing, maar zeker ook voor een sprankje hoop. Hoop dat het nieuwe jaar mooie dingen zal brengen. Fijne samenwerkingen, leertrajecten uit vele vakgebieden en vooral het resultaat waar je als ondernemer zo naar uitkijkt. Het juiste recept om dit te bereiken bestaat slechts uit drie elementen. Een gedachte, een wens en een plan. En dit alles in de flexibele variant. Want niet alles zal verlopen volgens dat plan waar je oh zoveel tijd in hebt gestoken, maar door snel te schakelen en de juiste hulp in te schakelen kun je alsnog je doelen bereiken. Wellicht niet op de manier die je bedacht hebt, maar de uitspraak ‘Er leiden meerdere wegen naar Rome’ is niet voor niets eentje die vaak zijn terugkomst viert in het ondernemerschap. 

En ach… Als we heel eerlijk zijn heeft 2020 ons wel met de neus op de feiten gedrukt. Velen van ons hadden geen plan B, of de mogelijkheid om dit plan waar te maken. Na gedwongen te zijn dit op orde te krijgen kunnen we alleen maar zeggen dat we de volgende keer beter voorbereid zullen zijn. We zoeken het dichter bij huis en zijn er voor elkaar. En met die insteek gaan we een veelbelovend 2021 in. Vroeger dachten we dat onze beperkingen onze grenzen waren. In de toekomst zullen we grenzeloos te werk gaan. Op naar ondernemen zonder angst en grenzen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright 2020-2021 © actueelnieuws.org

logo

Tip de redactie!

Actueelnieuws.org werkt graag met jou samen aan mooie interviews en prikkelende artikelen. Heb je een tip of idee? Meld deze dan bij onze redactie.